onsdag 29. januar 2014

Raymond, - en finnepå-elev fra Hagegyngas vinkelsyn


  • Hva bør du jobbe med når det gjelder:
    Fag/karakterer
    Innsats (konsentrasjon/samarbeid/motivasjonen din)
    Orden (bøker/utstyr/komme tidsnok/jobbe med pålagte oppgaver)
    Oppførsel (arbeidsro/kommentarer/oppførsel mot andre)
Dette er spørsmål jeg skal ta opp med Raymond i disse dager, mens foreldrene hans sitter ved siden av og følger med. Stakkars Raymond, og stakkars foreldre.
Det er så mye å forholde seg til, og han skal jammen ikke si mye, før det blir registrert i viktige databaser for evig fremtid.

Raymond bør være først ute med det nyeste - og dyreste utstyret. Ingen vil være sistemann som får femmer'n til Iphone, eller den eneste i klassen som ikke har nettbrett. Under påskudd og lovnad om at det skal bli brukt til skolearbeidet, blir utstyret kjøpt inn. I Raymonds tilfelle er dette på bekostning av ferien, men foreldrene (ja, jeg er foreldre sjøl, så dette er ikke et sleivspark til alle de andre) angrer stille mens de betaler for podens femmer.

Selv om Raymond har femmer'n fra Apple, er det ikke like lett å få femmer'n i fagene. For å få den kreves det at han setter av tid til skolearbeidet, både på skolen og hjemme. Tro det eller ei, - de fleste har ikke så lett for det som vi foreldrene gjerne tror om podene våre. De må faktisk jobbe ganske hardt til tider. Heldigvis har Raymond nettopp fått nytt nettbrett så han får gjort alt skolearbeidet på den....

Men det holder ikke å ha det beste utstyret.
Du kommer ingen vei uten å være pålogget de rette stedene. Vi snakker ikke skole i denne sammenhengen. Her er det kun popularitet som teller, og man er ikke populær om man ikke er pålogget. Og det hjelper ikke å være pålogget uten å ha et usannsynlig høyt antall likes eller følgere. Det fins faktisk datageneratorer nå, der du kan kjøpe deg likes eller følgere! Når det gjelder deling av bilder eller utsagn, er det ingenting som er hellig. Det eneste som teller, er at mange nok ser det og liker det. Og aller helst deler det. Raymond har vært litt uheldig med delingene sine, og fått trøbbel med ei jente i klassen etterpå. Han kunne jo ikke vite at hun var så hårsår.

Raymond tenker kanskje med skrekk på om han kommer til å få kviser. Ingen skal ha kviser. Og han har ikke så store muskler enda. Egentlig er han litt fyrstikk-aktig, med innovermage under ribbeina og litt store kneskåler i forhold til de tynne leggene. Det tar han igjen med å være tøff i trynet, noe som viser seg på anmerkningene rundt oppførselen hans. Han er ikke spesielt god i gym, heller. Raymonds mamma sier at han spiser greit, selv om det ofte blir grandis til kvelds. Og at han er en rolig gutt hjemme, han er mye på rommet sitt om kveldene.

Der inne har Raymond noe han er skikkelig god på. Han er med og spiller et spill over nettet, og der er han helt konge. Den eneste haken er at noen av deltakerne kommer fra land med andre tidssoner, og derfor blir det gjerne både natt og morgen på Raymond før han gir seg.

Denne informasjonen om Raymond er det mulig å fange opp, tenke over og prøve å forstå. Men den passer liksom ikke inn i det skjemaet jeg skal fylle inn for ettertidens database.
Jeg skjønner virkelig at vi trenger skjemaene, for dokumentasjon senere.
Det hadde bare vært så fint å kunne ta seg tid til å bare snakke litt også.
Sånn fra menneske til menneske, liksom.
Jeg bare nevner det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en hilsen til Hagegynga her. Jeg er glad for alle kommentarer og tilbakemeldinger