lørdag 21. januar 2012

Ludvik og Solans forsøk på webcam-samtale

Jeg kan gjerne ta på meg rollen som Solan, siden min gode venninne gjennom mange år allerede har fylt opp Ludvik-plassen. Ikke bokstavelig talt, da. Hun er ikke stor, eller tung i rompa, for den saks skyld. Men hun er veldig forsiktig. Veldig.
Og det er ikke jeg. Ikke i det hele tatt.
Så med lørdagskaffen i koppen, fyr i ovnen og musikk fra youtube skal jeg sette meg ned for å skrive litt årsberetning, årsplan og sånne voksen-greier til velforeningen.
Som snarest tar jeg den obligatoriske turen innom facebook, under påskudd av at jeg må sjekke noe veldig viktig på en side vi har oppretta til skolekonserten, og blir selvsagt sittende å glane på hva venner og bekjente spiser, ser på tv, syns om håndballgutta og om været.
Og der, inne på chatvinduet ser jeg et navn som gjør at jeg tror det er noe galt med facebook. Ludvik, i beste sendetid, sitter faktisk og ordner profilen sin og bytter til et flott bilde, samtidig som hun faktisk svarer på chat!
Jeg gir fordommene mine et stygt blikk, og jekker ned den vanvittig høye teknologiske selvtilliten min da hun i tillegg spør om noe i forhold til vennelista som jeg ikke har peiling på!
For å dekke over hva jeg ikke vet, spør jeg henne litt likegodt om vi ikke skulle prøve å ha en videosamtale gjennom chatten? Mens pedagogen i meg tenker ut en brukervennlig forklaring på hvordan vi skal få det til. Den treffende dialogen som følger er kopiert fra chatten med tilnærmet godkjenning:

Solan: Du, vi skukke prøvd en sånn webcam-samtale a?

Ludvik: Nei vil ikke snakke med kamera jeg....smiler nervøst. Spoooky. Synes du jeg er dum nå....er det ikke farlig??

Solan: Neida, bare gjør det som står, klikk på kjør og ok og sånn

Ludvik: Må jeg installere på harddisk?

Solan: vet ikke, jeg bare trykka der det sto tillat jeg, ikke farlig, det lover jeg. Jobb-pc'ene våre har så bra brannmur at det er ikke noe farlig som kommer inn

Ludvik: Det er ikke min pc, så ...

Solan: Dette kommer til å gå SÅ fint!

Ludvik: Gjør det da...så prøver vi:) ..... Ler, finner ikke kjør knappen.

Solan: Tror den kjøreknappen er i et sånt pop-vindu... Bare trykk på det som ser greit ut....

Det ble liksom ikke noe ut av den, så vi tok en god, gammeldags talefonsamtale isteden, med kaffekopp og morrasveis, skikkelig latter og tonefall som fortalte mer enn alle kule smileys i hele webben. Og Ludvik slapp å se med bekymring, at Solan hadde kaffetrakteren stående oppå steikeplatene, med kontakta i, rett bak seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en hilsen til Hagegynga her. Jeg er glad for alle kommentarer og tilbakemeldinger