søndag 4. september 2011

Et ekte hageanlegg

Kald pizza til frokost, ingen andre er oppe. Lufta ute er tett og hvit, jeg ser noen epler som henger høyt på en grein ute i hagen. Vi har tre epletrær, og alle tre er nyttige og sjarmerende på hver sin måte.
Det jeg ser fra vinduet her i stua bærer masse epler. Det er også så høyt at Bonden hadde med seg kranbilen hjem fra jobben en dag for å plukke ned noen til meg.
Treet utenfor spisestuevinduet har flere funksjoner. Det er et Åkerøtre, og er stas å ha. Både fordi eplene er så gode, og fordi jeg har to hengestoler i det. De henger i skyggen under bladverket og er fantastiske til solnedganger. Unger på besøk her bruker dem som en erstatning for tivoli. Da snurres det til høye hviiin, helt til en eller annen blir blek og vil hjem.
Og treet foran vinduet på kjøkkenet er til å henge meiseboller i. Jeg har enda ikke talt over fem epler på det treet, men meisebollene kan for et nærsynt øye forveksles med epler på avstand.
Vi har også et kirsebærtre, og hvert år er trosten der akkurat før jeg skal til å plukke inn bæra. Så det er best om våren når det står i full blomst.
De to plommetrærne i kanten av plenen er noe helt for seg sjøl. Jeg er glad Bonden fortalte meg at de var plommetrær med en gang jeg flyttet hit, for ellers ville jeg nok trodd de var noe helt annet. Vakre er de hvertfall, selvom plommene lar vente på seg.

Da jeg kom til gården ville jeg plante noe som var Bare Pent.
Bonden så ikke nytteverdien i dette, og lurte ned en og annen jordbærplante innimellom. Men uansett har det nå resultert i to felt med rein skjær estetikk. En nytelse for øye når fargene får eksploderer mellom alt det grønne.
I fjor forelsket jeg meg i valmuene. Bildet på siden her viser hvor fantastisk de lyste opp, og bare tanken på dem får meg varm om hjertet. I år ble det ringblomster og blomkarse sammen med riddersporene, pluss at mamma har forært meg masse Freesialøker som nå blomstrer selvom det er september.
Mitt hageanlegg.
Min egen park.

I dag skal jeg ha med regntøy og besøke Varlo park. Det er Egertorget Matfestival, og jeg vil ha med meg en omvisning i hageanlegget.
Lykke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en hilsen til Hagegynga her. Jeg er glad for alle kommentarer og tilbakemeldinger